Als huurder van een woning wil je er zeker van zijn, dat je goed verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan een inbraak in de huurwoning, waarbij je de gestolen bezittingen vergoed wilt krijgen via de verzekeraar. Of wat te denken van een brand in de huurwoning? In dit laatste geval biedt een brandverzekering je de gewenste dekking. Hoe regel je een brandverzekering bij een huurwoning? Dien je deze als huurder af te sluiten, of doet de verhuurder dit voor je? In dit artikel lees je er meer over. Logischerwijs kan dit per huurwoning verschillen; vraag het waar nodig na bij de verhurende partij. Het voorkomt onaangename verrassingen, wanneer je onverhoopt te maken krijgt met brand in huis. 

Brandverzekering afsluiten als hurende partij 

Je bent als hurende partij verplicht om hetgeen je huurt in z’n oorspronkelijke staat terug te bezorgen aan de verhuurder. Schade aan het gebouw, bijvoorbeeld als gevolg van een brand, moet zodoende voor oplevering van de woning hersteld zijn. Om bij het herstel van een huurwoning na een brand niet zelf op te hoeven draaien voor de gemaakte kosten, is het afsluiten van een brandverzekering als huurder aan te raden. Wist je dat het afsluiten van een brandverzekering in Vlaanderen verplicht is? 

Tip: sluit een brandverzekering niet alleen af voor de schade ontstaan aan de gehuurde woning; doe dit ook voor je inboedel

Als verhuurder een brandverzekering afsluiten 

Niet alleen voor een huurder kan het afsluiten van een brandverzekering verplicht zijn, zoals in Vlaanderen het geval is. Datzelfde geldt voor een verhuurder van een woning of studentenkot. Als verhuurder kun je de optie afstand van verhaal gebruiken bij het afsluiten van een brandverzekering. Het voordeel hiervan is dat een brandverzekeraar zich bij een schadegeval niet zal wenden tot de brandverzekeraar van de huurder. Als verhuurder profiteer je hierbij van het feit, dat de aansprakelijkheid gedekt wordt en eventuele herstellingskosten worden vergoed. 

De goedkoopste brandverzekering vinden

Maak gebruik van een online tool om snel en gemakkelijk de goedkoopste brandverzekering te vinden bij de verschillende verzekeraars. Let hierbij niet alleen op de premie van de verzekering, maar ook op de geboden dekking. Deze tools zijn overigens niet alleen te gebruiken voor het vergelijken van de brandverzekeringen voor huurders en verhuurders. Gebruik de tool ook om andere verzekeringen te vergelijken. Zo bespaar je op de vaste lasten die een huurwoning met zich meebrengt. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *