Fortis huurwaarborg

De Fortis huurwaarborg is een geblokkeerde rekening voor de duur van de huurovereenkomst. De rekening is volledig gratis en bestaande klanten kunnen hem online openen.

Logo BNP Paribas Fortis

De huurwaarborg oplossing van Fortis

Gaat u binnenkort verhuizen naar een appartement of een huurhuis? De verhuurder zal waarschijnlijk van u een huurwaarborg eisen. De procedure is vrij eenvoudig en snel.

De aanvraag om de rekening te openen

Als u Fortis-klant bent, kunt u online een geblokkeerde huurwaarborgrekening aanvragen op de Fortis-website. Dit doet u door in te loggen op Easy Banking. Zodra u uw aanvraag hebt ingediend, zal een adviseur u terugbellen om het dossier af te ronden. U zult dan een certificaat ontvangen om aan de verhuurder te geven.

Bron: Fortis-website

De rekening brengt een lage rente op

De huurwaarborg van Fortis is ingesteld op een spaarrekening, de rentevoeten zijn momenteel onbeduidend maar hebben de verdienste te bestaan:

  • 0,01% basisrente
  • 0,1% getrouwheidspremie – voor elk bedrag dat gedurende minstens 12 opeenvolgende maanden aanwezig is

Op zoek naar een spaarrekening in België? Verglijk de rente op Geldbank.be

Kosten van de rekening

De openings-, afsluitings- en beheerkosten zijn gratis, met uitzondering van de eventuele portkosten indien de transacties niet online worden verricht.

Deblokkering van een huurwaarborg op een Fortis-rekening

Ik kan geen betere manier bedenken om het antwoord te beschrijven dat ik kreeg van BNP Paribas Fortis betreffende de vrijgave van een huurwaarborg:

Het vrijgeven van een huurwaarborg zal noodzakelijkerwijs gebeuren via een afspraak in het agentschap. Zowel huurders als verhuurders moeten aanwezig zijn. 

Afhankelijk van het geval kunt u een afspraak maken rechtstreeks vanuit uw Easy Banking Web, aan de rechterkant van uw scherm. En in alle gevallen per telefoon, via het tabblad “Contact opnemen” onderaan de Easy Banking App.

Meer over BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis is aanwezig in heel Europa en biedt alle klassieke diensten van een traditionele bank. BNP Paribas Fortis is ook actief in de verzekeringssector en zal u zeker een brandverzekering aanbieden, wat verplicht is als huurder.